de-groot-specialistisch-schoonmaak-onderhoud-tapijt-reiniging-natuursteen-marmer-linoleum-parket-zakelijke-dienstverlening-particulier-vloer-onderhoud
Van naaldhakken tot een kop koffie die omvalt, vloeren worden intensief gebruikt en hebben dan ook intensief onderhoud nodig. De Groot Specialistisch Schoonmaak Onderhoud beschikt over de juiste technieken om dit onderhoud op professionele wijze uit te voeren. Met onze hulp verlengt u de levensduur van uw vloeren én zorgt u ervoor dat uw vloer als nieuw blijft.

Ieder type vloer heeft z’n eigen onderhoud en vloerreiniging nodig om er goed uit te blijven zien. Specialistisch werk dus. Bij De Groot Specialistisch Schoonmaak Onderhoud kennen we de verschillende soorten vloeren én hebben we ervaring met het specialistisch onderhoud hiervan.

ELASTISCHE VLOEREN CONSERVEREN

Een elastische vloer van bijvoorbeeld marmoleum of linoleum kunnen we op allerlei manieren conserveren. We kunnen de vloer bijvoorbeeld van een nieuwe waslaag voorzien of periodiek onderhouden met een spray. In overleg met u bepalen we de beste behandeling.

(NATUUR)STENEN VLOER ONDERHOUDEN

Na het reinigen van uw (natuur)stenen vloer kan er voor gekozen worden om deze te behandelen met een onderhoudsproduct of -methode om te voorkomen dat vuil en vocht weer snel binnendringt. Iedere vloer vraagt om zijn eigen onderhoud. Voor (natuur)stenen vloeren zijn er een aantal oplossingen. De Groot Specialistisch Schoonmaak Onderhoud is een specialist in het onderhouden van (natuur)stenen vloeren. Wij adviseren uw graag welke methode het beste bij uw vloer past.

POLIJSTEN

Bij het polijsten verdichten we de toplaag zodat de vloer gaat glanzen. Na het polijsten kan uw vloer geïmpregneerd of gekristalliseerd worden. Het impregneren zal ervoor zorgen dat de toplaag slijtvast en vochtafstotend is. De structuur van uw vloer blijft hierbij goed zichtbaar. Informeer wel naar de juiste onderhoudsmogelijkheden.

IMPREGNEREN

Impregneren is het beschermen van natuursteen en beton tegen vuil en vocht.
Graniet, marmer, hardsteen, beton en terrazzo kunnen zo water- en vuil afstotend worden gemaakt. Vuil en vocht kunnen zo niet meer in de steen trekken en de kleur kan eventueel verdiept worden. De kleur van hardsteen kan bijvoorbeeld met behulp van een olie verdiept worden.

Wij raden deze behandeling aan na het reinigen, slijpen en polijsten van uw (natuur)stenen vloer. Hierdoor kunnen de impregneermiddelen uw natuurstenen vloer, vensterbanken, trappen, gevels en terrassen van marmer, hardsteen, travertin, graniet, basalt of terrazzo vuil- en vloeistofafstotend maken.

Zeker bij natuursteen buiten: terrassen, gevels, trappen, raamdorpels of binnen: vloeren, badkamer, toilet, aanrechtblad, en vensterbanken is het van belang deze te impregneren. Dit komt de levensduur ten goede en vergemakkelijkt het schoonmaken.

KRISTALLISEREN

Het kristalliseren van natuurstenen vloeren met een hoge kalkwaarde zoals: marmer, hardsteen, terrazzo, travertin en kalkzandsteen wordt vaak als afwerking gedaan.

Met behulp van een roterende machine wordt er een bepaalde vloeistof (zuur) op de vloer aangebracht. Deze vloeistof gaat een chemische reactie aan met de kalk in het materiaal. Hierna dient de vloer schoongemaakt te worden om het zuur te neutraliseren.

Als gevolg hiervan verhard en verdicht de toplaag. Daardoor neemt de glans toe en is de vloer beter bestand tegen vuil en vocht. Doordat de toplaag harder is geworden neemt de levensduur van uw vloer enorm toe en wordt de vloer veel beter vuil- en vochtafstotend. Op deze manier kan de glans van een vloer ook hersteld worden, door het kristalliseren worden ook kleine krasje opgevuld.

Bij beschadigde vloeren is het aan te raden deze eerst te polijsten omdat anders de krassen zichtbaar blijven.

HOUTEN VLOEREN

Lang niet iedereen verwacht dat met vloeronderhoud uw parket-, hout- of laminaatvloer er weer uit gaat zien als nieuw. Maar, niets is minder waar. Goed vloeronderhoud doet uw parket-, hout- of laminaatvloer weer stralen als nieuw en zorgt er tevens voor dat uw vloer langer mee gaat.

Natuurlijk kunt ervoor kiezen om zelf uw vloer te onderhouden. Maar daar gaat meer tijd inzitten dan u denkt en het is lang niet altijd even eenvoudig. Welke apparatuur heeft u bijvoorbeeld nodig? En welke producten? De Groot Specialistisch Schoonmaak Onderhoud is een specialist in het onderhouden van elke parket-, hout- en laminaatvloer. Het laten onderhouden van uw vloer bespaart u tijd en u bent ervan verzekerd dat onze ervaring en vakmanschap ervoor zorgt dat uw vloer weer als nieuw is.

Wilt u blijven genieten van uw houten, laminaat- of parketvloer? Dat deze er weer net zo mooi eruitziet als op het moment dat deze werd gelegd? Dat de warme en mooie kleuren en de uitstraling blijven behouden? Schakel dan De Groot Specialistisch Schoonmaak Onderhoud in voor al uw parket-, hout- of laminaatvloeren onderhoud.

Het verzorgen van uw vloer is tijdrovend werk. Tijd die u wellicht liever besteedt aan andere zaken. Daarnaast heeft elke parket-, hout- en laminaatvloer zijn eigen kenmerken, waardoor een specifieke behandelmethode noodzakelijk is. Met onze onderhoud service slaat u twee vliegen in een klap. Als u dit werk aan ons overlaat bespaart u én tijd én u weet zich verzekerd van topkwaliteit. Wij weten immers precies welke behandelmethode leidt tot het beste resultaat.

Wilt u meer weten over vloeronderhoud door De Groot Specialistisch Schoonmaak Onderhoud? Neem contact op voor een afspraak of een vrijblijvende offerte. Bel ons op 06 – 1449 9266 of vul het formulier op de contactpagina in.